ELKE DAG

Verken Brussel wanneer en hoe jij dat wilt. Trek uw Plan B!
foto textuur

Manchester Plage

Een zomer lang performances, optredens, eten en drankjes onder Brusselse palmbomen, dat moet Manchester Plage zijn. Recyclart en Vaartkapoen slaan de handen in elkaar en openen een heuse beach bar op de oever van het Kanaal. Manchester Plage is open van woensdag tot en met zaterdag. Je kan er een hapje eten, rondhangen en genieten van pop-upperformances. En wanneer de zon onder gaat, is het tijd voor goede films, pintjes en popcorn.

type
Andere
prijs
gratis
duur of afstand
vertrek
Wijk
Molenbeek
Join the Plage rageook voor kinderen
foto textuur

#zomervitrinedété

Laat je een zomer lang verrassen door tientallen originele tekeningen op Brusselse ramen en vitrines. Professionele illustratoren uit het hele land tonen hun versie van ‘Brussel op vakantie'. Wie actief op zoek gaat, krijg een unieke staalkaart van getekende verhalen cadeau, en ontdekt meteen ook heel wat stukjes Brussel (opnieuw). Maar je kan je evengoed toevallig laten verrassen.

type
Museum / Expo
prijs
gratis
duur of afstand
vertrek
Wijk
Verschillende locaties
'Brussel op vakantie' op Brusselse ramen en vitrinesook voor kinderen
foto textuur

Smultoer voor ketjes

Deze gezinswandeling gaat op zoek naar de Brusselse eetcultuur. Van stappen zonder stoppen is geen sprake! Op alle plekjes waar je onderweg langskomt, valt er iets leuks te zien of te doen. Van de gids (een kat!) krijg je af en toe een opdracht. Je bemachtigt telkens één letter en op het einde van de smultoer vorm je met alle letters een woord. Vul de bon in en stuur op naar Stapstad. Zo krijg je na een leuke dag in Brussel ook nog een beloning. Voor ketjes vanaf 6 jaar. Haal je gedrukt exemplaar op in Muntpunt.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
1,5 km
Wijk
Centrum
Smikkel smakkel smultoerook voor kinderen
foto textuur

Street >< Art

Voor wie er oog voor heeft, zijn de straten van de stad één grote openluchtgalerie. Op vlak van straatkunst is er voor elk wat wils: van illegale tags tot indrukwekkende, gesubsidieerde muurschilderingen. Vaak beschouwd als vandalisme, maar ook gewaardeerd omwille van de creativiteit of de humor. Het oordeel laten we aan de wandelaar over.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
5,4 km
Wijk
Noordwijk/Centrum
Ontdek kleurrijk Brusselook voor kinderen
foto textuur

Grote en Kleine Zavel

Eeuwenlang was de Zavel de thuis van de adel, lekker dicht bij het paleis en de macht. Ook vandaag is dit nog een erg chique buurt, al werd het historisch erfgoed er niet altijd gespaard. Opvallend genoeg ligt de Zavel vlak naast Brussels bekendste volkswijk, de Marollen. In het begin van de wandeling verkennen we de grens tussen beide wijken. We zien de verschillen, maar ook hoe beide wijken in elkaar overvloeien.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
2,5 km
Wijk
Zavelwijk
Zeer veel Zavelook voor kinderen
foto textuur

Warandepark

Maak kennis met de grandeur die Brussel uitstraalde als hoofdstad van een jonge staat. Wandel langs de zetels van de macht: het Federaal en het Vlaams Parlement en het Koninklijk Paleis aan het Warandepark. Je ontdekt ook andere paleizen, musea en culturele centra zoals BOZAR, gelegen in het Paleis voor Schone Kunsten.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
3,6 km
Wijk
Koningswijk
Drentel tussen paleizen en parlementenook voor kinderen
foto textuur

Thurn & Taxis

In de Molenbeekse Havenwijk zie je de stad in verandering. En het ultieme voorbeeld is wel de site van Thurn & Taxis. Industrie en goederentransport geven vanaf eind 19de eeuw vorm aan dit stadsdeel. Na het wegtrekken van die activiteiten blijven de pakhuizen lange tijd leeg staan. Vandaag blazen wijkcontracten en privéontwikkelaars de buurt nieuw leven in.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
3 km
Wijk
Havenwijk
Geen taxi nodig!ook voor kinderen
foto textuur

Sint-Gillis

Ontdek de minder gekende straten van hoog- en laag-Sint-Gillis. Onderweg ontdek je de lanen en de architectuur uit de periode van de vroege verstedelijking. Oude ijskelders, zwierige en geometrische art nouveau, twee gevangenissen en indrukwekkende sociale woningbouw getuigen van de ontwikkeling van dorp naar voorstad. De verkenning eindigt aan de Parvis en het Marie Jansonplein, epicentra van de groeiende populariteit van deze Brusselse gemeente.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
4,3 km
Wijk
Sint-Gillis
Trek je stoute stapschoenen aanook voor kinderen
foto textuur

Kruidtuin

De voormalige serregebouwen van Le Botanique, de Koninklijke Sint-Mariakerk en de Hallen van Schaarbeek... Ze liggen allemaal langs de Koningsstraat, de centrale as waarlangs de 19de-eeuwse verstedelijking noordwaarts trok. In de zijstraten ontdekken we de levendige Brussels-Turkse buurt. Via onverwachte groene binnenpaadjes lopen we terug naar de Kruidtuin.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
3,75 km
Wijk
Brabantwijk
Ga op stapook voor kinderen
foto textuur

Doorheen het hart

Van bovenstad naar benedenstad, van de hellingen waarop vroeger graven en hertogen woonden naar de Zennevallei van neringdoeners en ambachtslui, van musea en wafels die toeristen lokken tot de bruisende multiculturele wijken. Een doe-het-zelfwandeling dwars door het hart van Brussel, langs de wegen waar Brussel ontstaan is. Ga op wandel door handel, werk, wonen en plezier.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
3,25 km
Wijk
Centrum
We ♥ Brusselook voor kinderen
foto textuur

Affiches om bij weg te dromen

Train World bezit een grote collectie vintage posters die je naar alle mogelijke bestemmingen in Europa brengt. De communicatiediensten van de NMBS ontwierpen ze om nachttreinen ('wagons-lits') te promoten. Ze dateren hoofdzakelijk van de jaren 1930 tot vandaag. Voer voor treinfanaten én nostalgici!

type
Museum / Expo
prijs
€ 12 (diverse kortingen mogelijk)
duur of afstand
vertrek
Wijk
Schaarbeek
Klaarwakker wegdromen bij affichesook voor kinderen
foto textuur

Waterbus Brussel-Vilvoorde

De Waterbus is een echte 'buslijn' tussen Brussel, Schaarbeek, Neder-Over-Heembeek en Vilvoorde. Maar dan veel beter dan een bus! Klokvast. Filevrij. Aangenaam en rustig. En om het helemaal af te maken: er is zelfs een cafeetje aan boord. Maak er een uitje van. Tuur naar de voorbijglijdende oevers en geniet van een tochtje op het water.

type
Andere
prijs
vanaf € 2
duur of afstand
Wijk
Kanaal
Trossen losook voor kinderen
foto textuur

Hoodie-wandeling

Van de plek van de eerste overval, door het straatje waar Marilijn de dakpannen op haar hoofd krijgt, langs Het Honk tot de huizen van Pieter en Flo... Deze tocht leidt je langs alle belangrijke plekken uit de razend populaire Ketnet-reeks Hoodie.

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
2 uur
Wijk
Centrum/Molenbeek
Hoodie aan en stappen maarook voor kinderen
foto textuur

EXI(S)T

EXI(S)T is een fotografisch parcours door Brussel in anderhalvemetertijd. Een stedelijke openluchttentoonstelling van hedendaagse Belgische fotografie in de openbare ruimte. 50 fotografen veroorzaken met 100 foto’s op 1000 reclameborden een ware vloedgolf van beelden in de stad. Met behulp van een interactieve kaart stippel je je eigen parcours uit.

type
Museum / Expo
prijs
gratis
duur of afstand
vertrek
Wijk
Overal in Brussel
Exit naar exi-s-t.beook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Sporen & Wielen

Op deze route verken je het centrum van Brussel, tot de rand en weer terug. Je ontdekt hoe de veranderende mobiliteit van de Brusselaar een stempel drukt op de stad. Je rijdt langs plaatsen waar fietsfabrieken stonden of fietsclubs hun thuis hadden, en ziet hoe de fiets Brussel ook vandaag verandert. Bovendien ervaar je hoe trein en auto de stad vormgeven. En dat alles tegen de achtergrond van een altijd maar groeiende stad. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
prijs
gratis
duur of afstand
21 km
Wijk
Noordoost Brussel
Spring op je veloook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Koning & Kanaal

Op deze route verken je Neder-Over-Heembeek en Laken tot het centrum van Brussel en Schaarbeek. Eeuwen stadsontwikkeling brengen je langs oude dorpskernen, sociale woonwijken, autosnelwegen, maar ook langs rustige fietspaden en groene zones. Je fietst langs sporen van het rijke stadsverleden: van een 12de-eeuwse toren tot het Atomium. Ontdek hoe de Brusselse gemeenten evolueerden en hoe de veranderende mobiliteit sporen naliet in het stedelijke landschap. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
prijs
gratis
duur of afstand
32 km
Wijk
Noordwest Brussel
Haal je stalen ros van stalook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Groen & Grijs

Deze fietsroute brengt je van het stadscentrum tot aan het begin van het Pajottenland en weer terug. Via Sint-Jans-Molenbeek zet je koers naar de historische kern van Anderlecht en fiets je langs de Pedevallei naar het landelijke Neerpede. Ontdek de vele contrasten, in het bijzonder van Anderlecht, en maak kennis met het Brussels wielerverleden. Je fietst langs allerlei sporen van het industriële en rurale verleden van Brussel, maar ook langs heel wat waterwegen en groene zones. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
prijs
gratis
duur of afstand
27,5 km
Wijk
Zuidwest Brussel
Op de pedalenook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Hoog & Laag

Deze route is er een met afdalingen, klimmetjes en andere tegenstellingen. Je verkent volkse wijken als de Marollen en maakt kennis met het welstellende Brussel van vroeger en vandaag. Je fietst langs brede boulevards en lommerrijke stadsparken, het resultaat van de 19de-eeuwse stadsvernieuwing. Bovendien ervaar je hoe de fiets stilaan zijn plaats in de stad herovert, hoewel er nog werk aan de winkel is. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
prijs
gratis
duur of afstand
31 km
Wijk
Zuidoost Brussel
Trappen maarook voor kinderen
foto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Max

Je vertrekt in hartje Brussel bij het Centraal Station en wandelt via de Kruidtuin naar Madou het centrum uit, naar Sint-Joost-Ten-Node. Van daaruit gaat het nog verder naar het groene Josaphatpark in Schaarbeek – prima plek voor een picknick! – en de Begraafplaats van Brussel. Via de andere kant van dit prachtige kerkhof kan je dwars doorheen Evere terugwandelen naar het statige station van Schaarbeek. Als het je lukt om alle Zomerzoektochtvragen op te lossen, tenminste... Een pittige zoektocht voor de echte quizfanaten!

type
Wandeling
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
8 tot 12 uur
Wijk
Sint-Joost/Josaphat/Begraafplaats van Brussel/Evere/Station Schaarbeek
Wie zoekt, die staptook voor kinderen
foto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Classic

Klassieke zoektocht voor wie graag die extra mile(s) wil doen. Want Brussel is méér dan Manneken Pis, het Stadhuis en het Atomium. Je vertrekt aan het Centraal Station en stapt via de Grote Markt naar de hippe buurt rond het Sint-Katelijneplein, maar dat is nog maar het begin. Je steekt het Kanaal over naar SintJans-Molenbeek en verkent de Brusselse Rand tot voorbij de Heizel. En ondertussen is het stevig quizzen om alle vragen van jouw Zomerzoektochtroute opgelost te krijgen.

type
Wandeling
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
6 tot 8 uur
Wijk
Centrum/Sint-Katelijne/Molenbeek/Heizel
Bestel je Zomerzoektochtpakketook voor kinderen
foto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Central

Hallo Everard ’t Serclaes! Die kom je tegen op de hoek van de Grote Markt als je een toertje maakt rond het Centraal Station. Daarna stap je via de Kunstberg langs het Koninklijk Paleis en het Warandepark naar het Jubelpark en voorbij Berlaymont naar de chique wijk met de Square Ambiorix en de Marie-Louisesquare. De Europese Wijk, de Militaire School, de verschillende musea die je passeert: ze leveren heel wat intrigerende vragen voor deze ontspannende Zomerzoektocht.

type
Wandeling
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
4 tot 6 uur
Wijk
Centrum/Jubelpark/Squares/Europese Wijk
Je zit op het goede spoorook voor kinderen
foto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Mini

Brussel is een zalige stad om met kinderen op verkenning te gaan! Van het Centraal Station gaat het naar de Grote en de Kleine Zavel, het immense Justitiepaleis met het fantastische uitzicht, de vlooienmarkt op het Vossenplein en het skatepark aan Kappellekerk. Een spannende zoektocht met vragen op kindermaat.

type
Wandeling
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
4 uur
Wijk
Centrum/Marollen
Zoek, zoeker, zoekstook voor kinderen
foto textuur

We gaan op berenjacht

Opeens waren ze daar: de knuffelberen achter de ramen. Met hun snoeten tegen het venster groetten ze iedereen die tijdens de lockdown een blokje om deed. Veel van die Brussels beren zitten er vandaag nog. Maar hoe kan je ze vinden? Schaarbekenaar Marieke Algoed maakte een online kaart met alle beren in Brussel. De berenjacht is geopend!

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
organisatie
vertrek
Wijk
Overal in Brussel
Ga je mee? Oké!ook voor kinderen
foto textuur

De Grote ZiZo-Zit-Dat-Wandeling

Ga op avontuur in de buurt van bibliotheek Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. Veel plezier!

type
Wandeling
prijs
gratis
duur of afstand
1 uur
Wijk
Centrum
Download de ZiZo-kaartook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Sporen & Wielen

Op deze route verken je het centrum van Brussel, tot de rand en weer terug. Je ontdekt hoe de veranderende mobiliteit van de Brusselaar een stempel drukt op de stad. Je rijdt langs plaatsen waar fietsfabrieken stonden of fietsclubs hun thuis hadden, en ziet hoe de fiets Brussel ook vandaag verandert. Bovendien ervaar je hoe trein en auto de stad vormgeven. En dat alles tegen de achtergrond van een altijd maar groeiende stad. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
Wijk
Noordoost Brussel
prijs
gratis
duur of afstand
21 km
Spring op je veloook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Koning & Kanaal

Op deze route verken je Neder-Over-Heembeek en Laken tot het centrum van Brussel en Schaarbeek. Eeuwen stadsontwikkeling brengen je langs oude dorpskernen, sociale woonwijken, autosnelwegen, maar ook langs rustige fietspaden en groene zones. Je fietst langs sporen van het rijke stadsverleden: van een 12de-eeuwse toren tot het Atomium. Ontdek hoe de Brusselse gemeenten evolueerden en hoe de veranderende mobiliteit sporen naliet in het stedelijke landschap. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
Wijk
Noordwest Brussel
prijs
gratis
duur of afstand
32 km
Haal je stalen ros van stalook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Groen & Grijs

Deze fietsroute brengt je van het stadscentrum tot aan het begin van het Pajottenland en weer terug. Via Sint-Jans-Molenbeek zet je koers naar de historische kern van Anderlecht en fiets je langs de Pedevallei naar het landelijke Neerpede. Ontdek de vele contrasten, in het bijzonder van Anderlecht, en maak kennis met het Brussels wielerverleden. Je fietst langs allerlei sporen van het industriële en rurale verleden van Brussel, maar ook langs heel wat waterwegen en groene zones. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
Wijk
Zuidwest Brussel
prijs
gratis
duur of afstand
27,5 km
Op de pedalenook voor kinderen
foto textuur

Brussel Fietst: Hoog & Laag

Deze route is er een met afdalingen, klimmetjes en andere tegenstellingen. Je verkent volkse wijken als de Marollen en maakt kennis met het welstellende Brussel van vroeger en vandaag. Je fietst langs brede boulevards en lommerrijke stadsparken, het resultaat van de 19de-eeuwse stadsvernieuwing. Bovendien ervaar je hoe de fiets stilaan zijn plaats in de stad herovert, hoewel er nog werk aan de winkel is. Pik je gratis fietskaart op in Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel) of bekijk de route online.

type
Fietstocht
Wijk
Zuidoost Brussel
prijs
gratis
duur of afstand
31 km
Trappen maarook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Smultoer voor ketjes

Deze gezinswandeling gaat op zoek naar de Brusselse eetcultuur. Van stappen zonder stoppen is geen sprake! Op alle plekjes waar je onderweg langskomt, valt er iets leuks te zien of te doen. Van de gids (een kat!) krijg je af en toe een opdracht. Je bemachtigt telkens één letter en op het einde van de smultoer vorm je met alle letters een woord. Vul de bon in en stuur op naar Stapstad. Zo krijg je na een leuke dag in Brussel ook nog een beloning. Voor ketjes vanaf 6 jaar. Haal je gedrukt exemplaar op in Muntpunt.

type
Wandeling
Wijk
Centrum
prijs
gratis
duur of afstand
1,5 km
Smikkel smakkel smultoerook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Street >< Art

Voor wie er oog voor heeft, zijn de straten van de stad één grote openluchtgalerie. Op vlak van straatkunst is er voor elk wat wils: van illegale tags tot indrukwekkende, gesubsidieerde muurschilderingen. Vaak beschouwd als vandalisme, maar ook gewaardeerd omwille van de creativiteit of de humor. Het oordeel laten we aan de wandelaar over.

type
Wandeling
Wijk
Noordwijk/Centrum
prijs
gratis
duur of afstand
5,4 km
Ontdek kleurrijk Brusselook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Grote en Kleine Zavel

Eeuwenlang was de Zavel de thuis van de adel, lekker dicht bij het paleis en de macht. Ook vandaag is dit nog een erg chique buurt, al werd het historisch erfgoed er niet altijd gespaard. Opvallend genoeg ligt de Zavel vlak naast Brussels bekendste volkswijk, de Marollen. In het begin van de wandeling verkennen we de grens tussen beide wijken. We zien de verschillen, maar ook hoe beide wijken in elkaar overvloeien.

type
Wandeling
Wijk
Zavelwijk
prijs
gratis
duur of afstand
2,5 km
Zeer veel Zavelook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Warandepark

Maak kennis met de grandeur die Brussel uitstraalde als hoofdstad van een jonge staat. Wandel langs de zetels van de macht: het Federaal en het Vlaams Parlement en het Koninklijk Paleis aan het Warandepark. Je ontdekt ook andere paleizen, musea en culturele centra zoals BOZAR, gelegen in het Paleis voor Schone Kunsten.

type
Wandeling
Wijk
Koningswijk
prijs
gratis
duur of afstand
3,6 km
Drentel tussen paleizen en parlementenook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Thurn & Taxis

In de Molenbeekse Havenwijk zie je de stad in verandering. En het ultieme voorbeeld is wel de site van Thurn & Taxis. Industrie en goederentransport geven vanaf eind 19de eeuw vorm aan dit stadsdeel. Na het wegtrekken van die activiteiten blijven de pakhuizen lange tijd leeg staan. Vandaag blazen wijkcontracten en privéontwikkelaars de buurt nieuw leven in.

type
Wandeling
Wijk
Havenwijk
prijs
gratis
duur of afstand
3 km
Geen taxi nodig!ook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Sint-Gillis

Ontdek de minder gekende straten van hoog- en laag-Sint-Gillis. Onderweg ontdek je de lanen en de architectuur uit de periode van de vroege verstedelijking. Oude ijskelders, zwierige en geometrische art nouveau, twee gevangenissen en indrukwekkende sociale woningbouw getuigen van de ontwikkeling van dorp naar voorstad. De verkenning eindigt aan de Parvis en het Marie Jansonplein, epicentra van de groeiende populariteit van deze Brusselse gemeente.

type
Wandeling
Wijk
Sint-Gillis
prijs
gratis
duur of afstand
4,3 km
Trek je stoute stapschoenen aanook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Kruidtuin

De voormalige serregebouwen van Le Botanique, de Koninklijke Sint-Mariakerk en de Hallen van Schaarbeek... Ze liggen allemaal langs de Koningsstraat, de centrale as waarlangs de 19de-eeuwse verstedelijking noordwaarts trok. In de zijstraten ontdekken we de levendige Brussels-Turkse buurt. Via onverwachte groene binnenpaadjes lopen we terug naar de Kruidtuin.

type
Wandeling
Wijk
Brabantwijk
prijs
gratis
duur of afstand
3,75 km
Ga op stapook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Doorheen het hart

Van bovenstad naar benedenstad, van de hellingen waarop vroeger graven en hertogen woonden naar de Zennevallei van neringdoeners en ambachtslui, van musea en wafels die toeristen lokken tot de bruisende multiculturele wijken. Een doe-het-zelfwandeling dwars door het hart van Brussel, langs de wegen waar Brussel ontstaan is. Ga op wandel door handel, werk, wonen en plezier.

type
Wandeling
Wijk
Centrum
prijs
gratis
duur of afstand
3,25 km
We ♥ Brusselook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Hoodie-wandeling

Van de plek van de eerste overval, door het straatje waar Marilijn de dakpannen op haar hoofd krijgt, langs Het Honk tot de huizen van Pieter en Flo... Deze tocht leidt je langs alle belangrijke plekken uit de razend populaire Ketnet-reeks Hoodie.

type
Wandeling
Wijk
Centrum/Molenbeek
prijs
gratis
duur of afstand
2 uur
Hoodie aan en stappen maarook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Max

Je vertrekt in hartje Brussel bij het Centraal Station en wandelt via de Kruidtuin naar Madou het centrum uit, naar Sint-Joost-Ten-Node. Van daaruit gaat het nog verder naar het groene Josaphatpark in Schaarbeek – prima plek voor een picknick! – en de Begraafplaats van Brussel. Via de andere kant van dit prachtige kerkhof kan je dwars doorheen Evere terugwandelen naar het statige station van Schaarbeek. Als het je lukt om alle Zomerzoektochtvragen op te lossen, tenminste... Een pittige zoektocht voor de echte quizfanaten!

type
Wandeling
Wijk
Sint-Joost/Josaphat/Begraafplaats van Brussel/Evere/Station Schaarbeek
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
8 tot 12 uur
Wie zoekt, die staptook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Classic

Klassieke zoektocht voor wie graag die extra mile(s) wil doen. Want Brussel is méér dan Manneken Pis, het Stadhuis en het Atomium. Je vertrekt aan het Centraal Station en stapt via de Grote Markt naar de hippe buurt rond het Sint-Katelijneplein, maar dat is nog maar het begin. Je steekt het Kanaal over naar SintJans-Molenbeek en verkent de Brusselse Rand tot voorbij de Heizel. En ondertussen is het stevig quizzen om alle vragen van jouw Zomerzoektochtroute opgelost te krijgen.

type
Wandeling
Wijk
Centrum/Sint-Katelijne/Molenbeek/Heizel
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
6 tot 8 uur
Bestel je Zomerzoektochtpakketook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Central

Hallo Everard ’t Serclaes! Die kom je tegen op de hoek van de Grote Markt als je een toertje maakt rond het Centraal Station. Daarna stap je via de Kunstberg langs het Koninklijk Paleis en het Warandepark naar het Jubelpark en voorbij Berlaymont naar de chique wijk met de Square Ambiorix en de Marie-Louisesquare. De Europese Wijk, de Militaire School, de verschillende musea die je passeert: ze leveren heel wat intrigerende vragen voor deze ontspannende Zomerzoektocht.

type
Wandeling
Wijk
Centrum/Jubelpark/Squares/Europese Wijk
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
4 tot 6 uur
Je zit op het goede spoorook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

Zomerzoektocht: Brussel Mini

Brussel is een zalige stad om met kinderen op verkenning te gaan! Van het Centraal Station gaat het naar de Grote en de Kleine Zavel, het immense Justitiepaleis met het fantastische uitzicht, de vlooienmarkt op het Vossenplein en het skatepark aan Kappellekerk. Een spannende zoektocht met vragen op kindermaat.

type
Wandeling
Wijk
Centrum/Marollen
prijs
€ 25 (per groep)
duur of afstand
4 uur
Zoek, zoeker, zoekstook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

We gaan op berenjacht

Opeens waren ze daar: de knuffelberen achter de ramen. Met hun snoeten tegen het venster groetten ze iedereen die tijdens de lockdown een blokje om deed. Veel van die Brussels beren zitten er vandaag nog. Maar hoe kan je ze vinden? Schaarbekenaar Marieke Algoed maakte een online kaart met alle beren in Brussel. De berenjacht is geopend!

type
Wandeling
Wijk
Overal in Brussel
prijs
gratis
vertrek
duur of afstand
organisatie
Ga je mee? Oké!ook voor kinderen
foto textuurfoto textuur

De Grote ZiZo-Zit-Dat-Wandeling

Ga op avontuur in de buurt van bibliotheek Muntpunt. Met deze kaart kan je zelf op stap. Waar wil je naartoe? Op iedere plek kom je iets te weten en kan je een spelletje spelen. Veel plezier!

type
Wandeling
Wijk
Centrum
prijs
gratis
duur of afstand
1 uur
Download de ZiZo-kaartook voor kinderen
foto textuur

#zomervitrinedété

Laat je een zomer lang verrassen door tientallen originele tekeningen op Brusselse ramen en vitrines. Professionele illustratoren uit het hele land tonen hun versie van ‘Brussel op vakantie'. Wie actief op zoek gaat, krijg een unieke staalkaart van getekende verhalen cadeau, en ontdekt meteen ook heel wat stukjes Brussel (opnieuw). Maar je kan je evengoed toevallig laten verrassen.

type
Museum / Expo
Wijk
Verschillende locaties
prijs
gratis
vertrek
duur of afstand
'Brussel op vakantie' op Brusselse ramen en vitrinesook voor kinderen
foto textuur

Affiches om bij weg te dromen

Train World bezit een grote collectie vintage posters die je naar alle mogelijke bestemmingen in Europa brengt. De communicatiediensten van de NMBS ontwierpen ze om nachttreinen ('wagons-lits') te promoten. Ze dateren hoofdzakelijk van de jaren 1930 tot vandaag. Voer voor treinfanaten én nostalgici!

type
Museum / Expo
Wijk
Schaarbeek
prijs
€ 12 (diverse kortingen mogelijk)
vertrek
duur of afstand
Klaarwakker wegdromen bij affichesook voor kinderen
foto textuur

EXI(S)T

EXI(S)T is een fotografisch parcours door Brussel in anderhalvemetertijd. Een stedelijke openluchttentoonstelling van hedendaagse Belgische fotografie in de openbare ruimte. 50 fotografen veroorzaken met 100 foto’s op 1000 reclameborden een ware vloedgolf van beelden in de stad. Met behulp van een interactieve kaart stippel je je eigen parcours uit.

type
Museum / Expo
Wijk
Overal in Brussel
prijs
gratis
vertrek
duur of afstand
Exit naar exi-s-t.beook voor kinderen
foto textuur

Manchester Plage

Een zomer lang performances, optredens, eten en drankjes onder Brusselse palmbomen, dat moet Manchester Plage zijn. Recyclart en Vaartkapoen slaan de handen in elkaar en openen een heuse beach bar op de oever van het Kanaal. Manchester Plage is open van woensdag tot en met zaterdag. Je kan er een hapje eten, rondhangen en genieten van pop-upperformances. En wanneer de zon onder gaat, is het tijd voor goede films, pintjes en popcorn.

type
Andere
Wijk
Molenbeek
prijs
gratis
vertrek
duur of afstand
Join the Plage rageook voor kinderen
foto textuur

Waterbus Brussel-Vilvoorde

De Waterbus is een echte 'buslijn' tussen Brussel, Schaarbeek, Neder-Over-Heembeek en Vilvoorde. Maar dan veel beter dan een bus! Klokvast. Filevrij. Aangenaam en rustig. En om het helemaal af te maken: er is zelfs een cafeetje aan boord. Maak er een uitje van. Tuur naar de voorbijglijdende oevers en geniet van een tochtje op het water.

type
Andere
Wijk
Kanaal
prijs
vanaf € 2
duur of afstand
Trossen losook voor kinderen